Υλικά:
3 μελιτζάνες μεσαίες
1 πιπεριά φλωρίνης αλίπαστη
1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη
1 θαλασσόσκορδο
1 κουταλάκι αποξηραμένο μαϊντανό
Μισό σφινάκι γλυκάδι (ξύδι με πετιμέζι)
Αλάτι
Ελαιόλαδο κορυφαίας ποιότητας
Εκτέλεση:
Ψήνουμε τις μελιτζάνες καλά, μέχρι να γίνουνε μυαλό που λέμε. Μόλις λίγο κρυώσουν ώστε να πιάνονται τις ξεφλουδίζουμε και τις στίβουμε στις παλάμες, όπως στίβουν το αγγούρι για το τζατζίκι. Έχει σημασία να το κάνουμε αυτό όσο είναι ακόμα ζεστές ώστε να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και τις κάνουμε κρέμα με τα δάκτηλα. Κόβουμε κίβους την πιπεριά και τα σκόρδα και τα προσθέτουμε. Ρίχνουμε το αλάτι, το γλυκάδι, τον μαϊντανό και το λάδι με αυτή τη σειρά και ανακατεύουμε. Βου αλά
Βαθμός δυσκολίας πανεύκολο.
Σημείωση: Οτιδήποτε ψήνουμε στον φούρνο μπορούμε να πετάξουμε μέσα και τρις μελιτζάνες έτσι όπως είναι με το κοτσάνι. Αν αυτή η σαλάτα είναι σκεπασμένη με μια κρούστα λάδι μπορεί να διατηρηθεί σε βάζο πάρα πολλες μέρες. Και μπορεί να συνοδεύσει ότι σας αρέσει. Ακόμα και να ρυθμίσει την Μελαγχολία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σιωπή