Υλικά:
Τέσσερις χεριές αντράκλες
Τέσσερα κρεμύδια μεσαία
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
500ml ντοματοπολτό
Μισό ξύλο κανέλα Κεϋλάνης
3 γαρύφαλα
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε και σπάμε τις αντράκλες στο μέγεθος που μας αρέσει. Κόβουμε στη μέση εγκάρσια τα κρεμύδια και συνεχίζουμε κόβοντάς τα λεπτές μισές ροδέλες. Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα για σοτάρισμα και σπάμε μες τα χέρια μας τις μισοροδέλες από τα κρεμύδια μέσα. Ξεκινάμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε τις αντράκλες το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Μόλις μαραθούνε τα σβήνουμε με τη σάλτσα και τα καπακώνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου ώρα. Και βου αλά
Βαθμός δυσκολίας πανεύκολο
Συνοδευεταί πολύ ωραία με μπασμάτι και γιαούρτι. Για τους πιο απαιτητικούς μπορεί να γίνει και με κυνήγι ή κόκκινο κρέας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σιωπή