Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Με το ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ του ΜΠΕΚΕΤ

 

Περνάν γύρω σου άνθρωποι με μοναδική σύνθεση. Με προσωπικό στιλ, δράμα και μυρωδιά. Μια στιγμή αν επικεντρωθείς και βλέπεις το αποτύπωμά της.

Μια στατική φαινομενικά κίνηση. Ένας άξονας περιδίνησης  κι ενέργεια πότε τεντωμένη πότε χαλαρή, κάπου στο ενδιάμεσο. Άλλες φορές διαλυτή κι άλλες αδιάλυτη μέσα στον χώρο. Η ελαστικότητα της κίνησης της ζωής είναι θέμα άσκησης και ηλικίας, βάρους ως ένα σημείο και θέλησης.

Το ένστικτο είναι μια καθαρή κίνηση, πιο καθαρή από τη σκέψη. Ίσως γι αυτό να θέλει η σκέψη να το κατακτήσει, μάλλον ακόμα καλύτερα να συντονιστεί μαζί του και να ισορροπήσουν.

Τώρα ξεκινάει η εποχή με τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα. Η φύση συνεχώς αλλάζει γύρω μας με έναν χορευτικό ρυθμό ξεκούραστο, από ξύλο μέταλλα και πέτρα. Ρυθμό απλό μα μιας αχανούς συμφωνίας. Ας ακούσουμε τώρα την ανάσα και τα κύματα. Ας απλωθούμε κι εμείς στο άγνωστο του ορίζοντα. Η Ελλάδα δε θα αφήσει κανέναν πεινασμένο, κανέναν που θέλει να ζήσει. Ας είμαστε αγαθοί με τα αγαθά μας. Ας είμαστε ένα ωραίο μεσημέρι που είναι να ζήσουμε.

Εντάξει. Δεν έχω να πω τίποτα καινούριο. Το σχέδιό μου είναι να συμπαραστέκομαι στα παιδία, να κάνω τέχνη, να ζω στη φύση για τη φύση …και μια θέση στην λαϊκή της γειτονιάς της.      



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σιωπή