Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΙΣΕΙΣ


Ευ αγωνίζεστε. Αέναα και ακατάπαυστα. Οι αντοχές είναι θέμα ρυθμών. Θυμηθείτε, τον αγώνα δεν έχετε δικαίωμα να τον σταματήσετε εσείς παρά μόνο ο διαιτητής ή ο προπονητής σας.

Οι ενήλικες άνθρωποι που αρέσκονται να παρουσιάζουν την εικόνα του ανήλικου θύματος ο πιο μεγάλος θήτης είναι ο εαυτός τους. Και αλίμονο στους άδειους καθρέπτες που πέφτουν μπροστά τους.

Όταν είμαστε πληγωμένοι μας χρειάζεται να μας τρων μύγες. Αφήνουμε τις μύγες να ρουφάν το πύον από τις πληγές μας. Καθαρίζουν τις πληγές μας έτσι και βοηθάν το καύκαλο να ξεραθεί. Οι πληγωμένοι που γνωρίζουν αγαπούνε τις μύγες και οι μύγες αγαπούν να ρουφάνε πληγές. Μην είστε ακατάδεκτοι συχασιάριδες με τις μυγούλες. Γιατροί το λένε.

Οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να εκφραστούν άμεσα κυοφορούν μολύνσεις. Φροντίστε να εκφράζεστε όσο πιο άμεσα και στοχευμένα μπορείτε.

Οι άνθρωποι που εναλλάσσονται ανάμεσα στην σιωπή και την έμφαση φαίνεται πως κρατούν επικίνδυνες ισορροπίες.

Την ταπεινότητα από την μειωτική συμπεριφορά την χωρίζει μια πολύ λεπτή γραμμή. Καλύτερα να μην σκύβουμε για να μιλήσουμε στους ταπεινούς. Αν μπορούμε τους σηκώνουμε σε μια σταθερή βάση για να μπορέσουμε να μιλήσουμε.  

Το επίπεδο του ανθρώπου δεν φαίνεται από τις ακαδημαϊκές γνώσεις τους και το αν τηρεί το σαβουαρ βιβρ. Το επίπεδο του ανθρώπου φαίνεται από το τι και το πώς μπορεί να αγαπήσει.

Όσο μαλάκας κι αν σας φαίνεται ο απέναντι σας καλύτερα να αγωνίζεστε σα να είναι ο καλύτερος. Σε κάθε αγώνα να είστε έτοιμοι να τα δώσετε πάντα όλα.   

Ο πετυχημένος κατασκευαστής άμεμπτων στίχων έχει περάσει από όλα τα αριστοτελικά στάδια της ψυχής και προϋπόθεση είναι να έχει σπουδή και έτοιμες λύσεις για όλους τους γνωστούς τύπους-χαρακτήρες των ανθρώπων. Αλλιώς φρόνιμο είναι να μην το επιχειρεί σε πραγματικές τουλάχιστον συνθήκες . Δεν είναι παιχνίδι.

Οι άθεοι άνθρωποι που δεν έχουν τον θεό τους συνήθως είναι άθεοι από κομπλεξισμό και αδυναμία να παραδεχτούν και να αγαπήσουν οτιδήποτε ανώτερό τους. Τέτοιοι δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους, όσο ψηλά κι αν είναι αυτή. Είναι άτομα που μπορούν εύκολα να γίνουν επικίνδυνα από θέμα περιορισμένης ευθύνης που λέμε. Το ίδιο ισχύει και για όσους "ένθεούς" δεν παραδέχονται τω άγνωστω θεώ.

Προσοχή όταν τσακώνεστε με κάποιον στο απροχώρητο. Μην του γυρίζεται την πλάτη. Φεύγουμε πισωπατώντας κοιτώντας τον στα μάτια και τοίχο τοίχο.    

 

      


1 σχόλιο:

Σιωπή