Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

δεν ξέρω

μετόπες κεντημένες
με ρητορικά χαλίκια
χνούδια ορμητικά χάδια
φιλιά απολαυστικά φίμωτρα
’μελαγχολία κι ιδιοφυΐα’
πεδία, προβληματισμοί
κι αρχίδια


(foto by me/olympia)

24 σχόλια:

  1. έτσι τα είδες, κάπως έτσι τάχω δει κι εγώ ΟΑΚ!
    Καλό βράδυ
    filos ton Maasai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tα ρητορικά χαλίτα φτύνεις πάνω που τους έπεισες όλους να σ`ακούσουν,κι αφήνεις ξεδιάντροπα να ακουστεί το αποκρουστικό ψεύδισμά σου μπροστά σε ολους αυτούς που πριν λίγο σε θαύμαζαν,η απόλαυση στ`άλήθεια σε φιμώνει και η ορμή δεν σ`αγγίζει αγκυρωμένη στις σκέψεις,μελαγχολικό πράγμα η ιδιοφυία όταν βλέπεις πως δεν έχει τέλος,ούτε σου δίνει λύσεις μα σε ναυαγεί σε θάλασσες καινούργιών προβληματισμών με μόνη σανίδα σωτηρία,την εγκατάλειψη και την αδιαφορία.Μα τότε μόνο ξυπνάει στ`αλήθεια η ζωή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. aerostatiK, σωστά είδες το θαύμα αυτό, και απρόσωπη όπως είναι βανδαλισμένη για μένα νοηματικά γίνεται ακόμα πιο συγκλονιστική!
    σε χαιρετώ με ελαφρά υπόκληση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννη, ναι φίλε μου, είναι καιροί που φαίνονται έτσι. κι είναι κι αυτό μια αλήθεια , μια φυσική ομορφιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Heliastrer, .. με εντυπωσιάζει και το δικό σου ’’ξεδιάντροπο αποκρουστικό ψεύδισμά’’ τόσο που τ’αγαπώ, γιατι είναι η αλήθεια! η αλήθεια που είδες, κι αν την είδες με μιας θα εντυπωσιαστώ ακόμα περισότερο!!
    το ’’λάθος’’ της ’’ποίησης’’ που ξεπηδά απο μέσα μου είναι πως δεν είναι προς ανάγνωση τέρψης, δεν γράφεται για κάποιον αναγνώστη ακόμα κι αν απευθύνεται ξεκάθαρα σε αυτόν. κι έτσι δεν προσπαθώ να πίσω κανέναν.. μα αν κάποιος αξίζει να θαυμάσει κάτι δεν πρέπει είναι η πλαστή ωραιότητα λέξεων διακοσμητικών, αλλά η πηγμή και η αγαλίαση που αναδύεται στην προσωποποίηση των νοημάτων την ώρα που σαν γέννεση εξωτερικευεται η ζωή της περισότερες φορές σαν τερατούργημα των αντιξοοτήτων και ελάχιστες φορές ως θαύμα που πλησιάζει τα θεία..
    αν κάπιος επιζητά να μελετά μόνο τα θαύματα κινδυνεύει να αποβλακωθεί και να διαστρευλώνει την αλήθεια..
    η αδιαφορία πάλι για την ΄΄σοφία΄΄ δεν μπορεί, κατα τη γνώμη μου, να θεωρηθεί ζωή, παρά μιμιτική ή παθιτική επιβίωση, πράξη δειλίας..
    έτσι όσο αποκρουστικές και καταστροφικές ή σωτήριες κι αν είναι οι εσωτερικές μάχες σαν αυτές εδώ στον χείμαρο αξίζει πιστεύω να γίνονται και να μπαίνουν στην ροή του με πορεία προς την θάλασσα που αναφέρεις κι εσύ αλλα όχι με την ιδιότητα του ναυαγού μα ώς ένα στοιχείο που θα ενωθεί μαζί της..
    εεε; τι λές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο υπάρχουν όλα τα στοιχεία σε έναν και μόνο άνθρωπο θα υπ'άρχουν αντιθάσεις και στάσεις που θα υποβάλλονατι απ`αυτές,και αυτή ακριβώς είναι η Οδύσσεια του καθένα μας,και αυτοί που δεν την αντικρίζουν αλλά προτιμούν ήρεμα να την πεοσπερνούν κρυμμάνοι στα αγκυροβόλια τους δεν την γλυτώνουν γιατί η γαλήνη τους είναι ευθραστη και οφείλεται στην αποποίηση του χρέους.Αντιθετά αυτοί που εκτίθεντε θα πληρώσουν το τίμημα πιο γρήγορα και πιο έντονα αλλά για πιο λίγο χρόνο καθώς το τίμημα είναι για όλους ακριβώς το ίδιο..
    Σε κάποια φάση πάντως μετά από όλη αυτή την φασαρία και όσο αφορά τους πρώτους πιστεύω ότι θα βρούν την αλήθεια τους και την ισορροπία τους....για λίγο.Γιατί έξυπνος είναι αυτός που είναι έτοιμος να ανθεωρήσει τις απόψεις του κάθε στιγμή που αρχίζουν να καταρρέουν.
    Όσον αφορά τα υπόλοιπα είναι δικα΄΄ιωμα του καθενός να είναι αποδεκτός για αυτό ακριβώς που είναι και όχι γαι την παράκρουση που οι άλλοι΄θέλουν να του προσπορίσουν επειδή έτσι τους αρέσει,και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος απ`το να τους γαμάς την εικόνα που χτίζουν για σένα με τόση προσοχή νομίζωντας πως σε ξέρουν,όχι μόνο για αυτούς αλλά και για σένα που ξεφεύγεις σαν σουπιά απ`τα καλούπια που μόλις έχτισες με προσοχή και συνεχίζεις απτόητη το ταξίδι για την εύρεση ενός άλλου πιο μεγάλου καλουπιού.
    Και όταν το καλούπι σου γίνει τόσο μεγάλο που να καλύπτει τα πάντα,τον κόσμο.Τότε αισθάνεσαι άνετα και είσαι εσύ,η μεγάλη αντίφαση που βρήκε τα όρια της και υπάρχει σε ένα...΄
    Υ.Γ.
    Για μένα είναι το αν δουλεύω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. άλλοι για το Νείλο τράβηξαν!.... κι άλλοι μετρούν το χρόνο που απέμεινε για το δικό τους ταξίδι ή τα δικά τους ταξίδια στα μέρη της καρδιάς τους! μέτρα κι εσύ για να συντομέψει.....
    φιλιά
    filos ton Maasai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξέρεις ξέρεις!
    Μια ματιά μέσα μας και απ' έξω!
    Στα γρήγορα ιδιοφυία
    και στην υγειά σου!
    Φιλιά
    σκοτεινά
    πάλι
    ρε
    γαμώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιάννη, μετρώ!
    άλλες 8 εβδομάδες μου μίναν
    για να απελευθερωθώ απο την υπαλληλίστικη σκλαβιά μου...
    και ΕΥΧΟΜΑΙ να είναι οι τελευταίεες τις ζωής μου!!!!!
    ομμμμμμμμμμμμμμμ³³³³³³³³³
    ..και ναι να σκεφτόμαστε και την φίλη μας στον Νείλο, την χριάζεται την θετική μας σκέψη..

    εσυ πως είσαι;
    συνδέθηκες; όλα καλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τόνικ , Ω Τόνικ!
    στην υγειά μας πάνω απ όλα..
    ακόμα και με αυτόν
    του Διογένη τον φανόν
    σκοτινά είναι
    ακομα τα φιλιά
    γαμώτο.. όλα αα..ιδια
    τι κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χελιαστερ, δεν πήγαινε για σενα το σουπιά, όντως πήγαινε στην σουπιά..
    δεν νομίζω να με παρεξήγησες;;!!!
    ;ΟΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητή χειμαρώδης pandiony καταρχίν είναι αδύνατον να σε παρεξηγήσω ότι και αν κάνεις και ότι και αν πεις,δεν είμαι εγώ αυτός που παρεξηγείται στο οτιδήποτε,προτιμώ από συνηδειτή επιλογή να είμαι αυτός που τον παρεξηγούν καθότι δυσκολεύει την χώνεψη μεν αλλά διευκολήνη την απέκριση.Μου έθεσες όντως μια ερώτηση που έσπασε με τον αυθορμητισμό της το τείχος της ενδοσκόπησης."Δουλεύεις"?
    Οι περισσότεροι γνωστοί μου θα λέγαν "ναι" αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαι ένας απελεύθερος που κέρδισα την ιδιότητα του πολίτη με κόπο και απλώς τώρα δεν κάνω τίποτα..Που να σχετίζετε με την εννοιολογική σημασία του δουλεύω,απασχολούμε περισσότερο με ότι μου υποδείξη η στιγμή και διαχειρίζομαι τον χρόνο σαν φούσκα τσιμπώντας τον με μια βελόνα παρατηρώντας και προσπαθώντας να απαθανατίσω την θραύση του..
    Το σουπιά δεν νομίζω ότι ενέχει κάποιο είδος υποτίμησης αλλά αντιθέτως σαν αστερίας που είμαι πάντα θαύμαζα τις σουπιές και ελπίζω στην επόμενη μετανθράκωση να αποκτήσω την θαλάσσια χάρη τους.
    Προτίμω τα καλαμαράκια παρεπιπτόντως.Και αρκετές φορές γίνομαι σουπιά σαν μια κακή απομίμηση πρός αποφυγή μιας άσκοπης πολεμικής.Χάνω τον καιρό μου αλύπητα μόνο σε σοβαρές συγκρούσεις,και δημιουργικές..
    Μπορείς ελεύθερα να είσαι εσύ χωρίς ναι μεν αλλά και σε όποιους σε παρεξηγούν να τους παραπέμπεις στα άπαντα του Stalin όχι για κανένα΄άλλο λόγο αλλά επειδή όντας πολυγραφότατος μέχρι να τα τελειώσουν θα τό χουν ξεχάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. HELIASTER... να πάμε και για δείπνο, μας αρέσουν τα ίδια μαλάκια!

    πέρα απο την πλάκα, αν έχεις καταφέρει αυτήν την ελευθερία όπως λες , και αν την έχεις κατακτήσει με ορθό τρόπο και μόνος σου ,χωρίς δηλαδή να την στερείς απο άλλους, θα το θαυμάζω απεριοριστα ανιδιοτελή και ελευθερα και θα ήθελα να μαθητεύσω πλάι σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κι ας είναι να θρώ μέχρι το νησί των Φαιάκων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και δεν έρχεσαι?Διακοπές κάνω,πάω για μπάνιο όλη μέρα και ξενυχτάω όλη νύχτα.
    Αν θεωρείς σαν στέρηση της ελευθερίας των άλλων την σύμβαση εργασίας.Ναι οφείλω να ομολογήσω πως την στέρησα,αλλά αυτό είναι ένα κεφάλαιο που για να διερευνηθεί η αλήθεια του θέλει πολύ διάβασμα φιλοσοφίας του δικαίου.Γιατί για να υπάρχει εκμετάλλευση σε κάποιον θα πρέπει να προκύπτει υπεραξία απ`την εργασία του αλλιώς ποιός εκμεταλλεύεται ποιόν?
    Τώρα όχι και να μαθητεύσεις δίπλα μου μην είμαστε υπερβολικοί,αν θές καλύτερα να πάμε να φάμε κανα καλαμαράκι θα μάθουμε και οι δυό κάτι περισσότερο...
    Αν είναι στο πρόγραμμα το νησι στείλε email g_vs3@hotmail.com...
    ...Δεν είμαι συνέχεια εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σου αφιερώνω το
    "είσαι ένα τρελοκόριτσο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. σου αφιερώνω ...
    σου αφιερώνω το..
    ''δώσμου να πιώ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σιωπή