Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

πετράδια σοφίας από το βουδιστικό ινστιτούτο

«Κάθε σχέση που μας παρέχει την δυνατότητα να γνωρίσουμε τον αληθινό πυρήνα της αυθεντικότητάς μας είναι μια δράση πραγματικότητας – η αρχή της σοφίας». 
«Η αληθινή γνώση δεν είναι προσβάσιμη σε εκείνους που θέλουν να είναι μαθητές, είναι διαθέσιμη μόνον σε εκείνους που ενεργούν στην πράξη ως μαθητές».

«Για να επιτύχει κάποιος μια κατάσταση ενότητας με τον τομέα που έχει επιλέξει, ώστε να φτάσει στο σημείο όπου ο διαχωρισμός τελειώνει και η επανένωση αρχίζει, θα πρέπει να υιοθετήσει την προσέγγιση ενός αληθινού προσκυνητή».

«Οι προσκυνητές σε αναζήτηση της αυθεντικότητας πρέπει πάντοτε να προσεγγίζουν το απόλυτο με το νου τους τόσο δεκτικό όσο ένα άδειο φλιτζάνι, και με την ίδια ιερή προσεκτικότητα και ταπεινοφροσύνη του αποστόλου όταν συναντά τον Δάσκαλο».

«Η αληθινή μαθητεία δεν γίνεται εφικτή μέσω της λογικής, ούτε μπορεί να εκφραστεί με λόγια».

«Αγκαλιάστε κάθε στιγμή απ' την αρχή στη ζωή σαν να ήταν η πρώτη φορά».

«Το Θείον δεν απονέμει την χάρη του στον αφοσιωμένο χωρίς πρώτα να έχει προσκληθεί. Αν το Θείο δεν το θέλει, ούτε μια ριπή ανέμου δεν κινείται».


2 σχόλια:

  1. «Η λύτρωση έρχεται ως αποτέλεσμα της επίτευξης της απόλυτης πραγματικότητας όλων των πραγμάτων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Ο εθισμός μας προς τα αντιμαχόμενα πάθη μας και η αδυναμία μας προς την αχαλίνωτη κτητική των άλλων εξασθενεί την αποφασιστικότητά μας για ακεραιότητα και υποδουλώνει την θεία δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σιωπή