Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Πατατοσαλάτα

 

Για την πιο νόστημη πατασολάτα που έχετε φάει ποτέ ακολουθήστε πιστά τα παρακάτω βήματα

Υλικά:

7-8 πατάτες

Αλάτι

4 λεμόνια

1 χούφτα σπιρτόζικη ρίγανη

Μισή έως μία κούπα ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κίβους. Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με λίγο νερό, το υπολογίζουμε να είναι τόσο ώστε μόλις ρίξουμε τις πατάτες να μην τις καλύπτει τελείως παρα να είναι οι μύτες απο τις πάνω πάνω πατάτες έξω από το νερό. Μόλις βράσει ρίχνουμε τις πατάτες κλείνουμε το καπάκι και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι που να λιώνουν. Τις τραβάμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τα 2/3 από το νερό ή περισότερο, όσο θέλουμε για να είναι από βελουτέ ως σματς αναλόγως. Αμέσως όπως είναι καυτές ρίχνουμε -με αυτή τη σειρά αυστηρά- το αλάτι, το λεμόνι, το λάδι και την ρίγανη ανακατέβοντας κάθε φορά. Ανακατέβουμε άλλο ένα λεπτό και βουαλά! Σερβίρουμε αν θέλουμε και με άλλα λαχανικά όπως κρεμμύδι,πιπεριά, ντομάτα, σκόρδο ή σως όπως γιαούρτι-μουστάρδα κτλ. Βαθμός δυσκολίας πανεύκολο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σιωπή