Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

..στα σαράντα σου φροντίσματα


για την ζυγισμένη τίγρη 48 κιλών


Έξι μήνες και σαράντα μέρες.

6 σχόλια:

  1. Άγνωστή μου βαρεμένη, μπήκα στον κόπο να σου γράψω μια ιδέα με την ελπίδα ότι δεν θα έχει έρθει η κρίση που ανέφερες σε άλλο μπλόγκ.

    Η κατανόηση της ζωής μας, είναι το σύνολο των προλήψεων που έχουμε πρίν καν ερμεινεύσουμε τα συμβαίνοντα. Έχουμε δηλ. ένα πακέτο προλήψεων (με αστείρευτη πηγή την πολιτιστική και οικογενιακή παράδοση) που χάρη σ' αυτές ο κόσμος γύρω αποκτά νόημα. Εά θέλεις να αλλάξεις αυτό το νόημα (που μάλον δεν σου αρέσει) πρέπει να αποκτήσεις κατανόηση γ' αυτό. Αντιτιθέμενη στο νόημα που πηγάζει αβίαστα, αυτό αρνείται να εκδιπλωθεί και σύ μένεις επί τα αυτά. Κατανοώντας το αντίθετα, θα σου ανοιχτούν οι αντιφάσεις του και θα προχωρήσεις εκεί που τώρα ούτε καν υποψιάζεσαι.

    Εάν τα ερωτηματά σου δεν σε οδηγήσουν σε άλλα μέρη που δεν ξέρεις, τότε τα ερωτήματα δεν είναι πραγματικά αλλά συγκαλλυμένες απαγοητεύσεις που δεν τολμάς να παραδεχτείς ότι σου έχουν στερέψει την κατανόηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γειά σου Dim καλημέρα,
    καλως ήρθες στον χείμαρο..
    πάλι καλά που με λές βαρεμένη και όχι καμένη ή κάτι άλλο πιο τελεσιδικο..
    τι ήταν αυτό που με βάρεσε λοιπόν θα ψάξω. η κρίση είναι σχετικά μόνιμη. αλλα απο τι φαίνεται, όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι και τόσο πολύ επικίνδυνη , είναι και δημιουργηκη.
    διάβασα με πολύ προσοχή αυτά που μου γράφεις και διέκρινα θετική διάθεση και ευχαριστώ.
    Η τελευταία παράγραφος ήταν που με προβλημάτισε περισότερο και την βρήκα αληθινή σε ένα μέρος των ερωτημάτων μου. μου άρεσε αυτή η ψυχρή λογική που χρησιμοποίησες, εξισοροπίστηκε με τον υπερσυναισθηματισμό μου.
    θα το δουλέψω μέσα μου και θα σου πώ, αν θές, τα αποτελέσματα όταν θα έχω καταφέρει να τα κατανοήσω και να προχορίσω εκει που δεν υποψιάζομαι..
    φοβερό καρότο μου κρέμασες, να ξαν'αρθεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γειά σου Κώστα με τα όνειρα σου!!!
    τι ακριβώς σαρέσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ότι όταν γράφεις αφήνεσαι ελεύθερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημέρα Κωστα,
    τι θέμα είναι οτι δεν το κάνω μόνο με την γραφή , μα με όλα και δεν αντέχομαι, περιμένω την ώρα που θα με πετροβολίσουν!!!!!
    σευχαριστώ που είσαι στο πλευρό μου..
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σιωπή