Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Δίψασα στην πόρτα σου για αγάπη

 

Τι να τον κάνεις και τον εραστή αν δεν γίνεται να είναι ο άνθρωπος σου, ο άνθρωπος για όλα δίπλα σου. 

Αν θες να νιώσεις αυτόν τον συγχισμένο οργασμό που σε γιατρεύει σε γεμίζει και σε αδειάζει κι ύστερα σου φουλάρει με πόνο το κενό πάρε πρέζα, το ίδιο είναι. 

Αν είναι με τον άνθρωπο που έρχεσαι πιο κοντά από όλους σωματικά και ψυχικά να μην μπορείς να ανοιχτείς να στηριχθείς να είσαι ο εαυτός σου και η ζωή σου, τί να το κάνεις. Αν είναι να τα δώσεις όλα σε κάτι τόσο παροδικό κι εφήμερο που θα σου αφήσει ισόβιο κενό και κουσούρι.

Θα μου πεις δεν το διαλέγεις αλλά συμβαίνει. Όχι. Δεν είναι έτσι. Μπορείς να το αρνηθείς. Να πεις πως δεν αξίζει αυτό όσο αξίζει το να αγαπάς και να είσαι εκεί ακαίρεος χωρίς να ζητάς τίποτε από τον άλλο. Όπως μπορεί με τον ίδιο τρόπο κάποιος να βγει από την πρέζα μπορείς να το αρνηθείς. Μόνο που αυτό το καταφέρνει ένας στους χίλιους και η προϋπόθεση είναι να ξέρει και να μπορεί να αγαπάει. 

Νιώθω θυελλώδη έρωτα αλλά νιώθω κι αγάπη. Γι' αυτό κι η απόσταση. Η απόσταση ασφαλείας. 

Η αγάπη τον νικάει τον έρωτα. Όποιος νικιέται από τον έρωτα δεν ξέρει από αγάπη. Όποιος αφήνει τον άνθρωπο που ερωτεύτηκε μέχρι τρέλας τον άνθρωπο που ένιωσε πιο κοντά του και πιο μέσα του από όλους και δεν ξέρει πως αλλιώς να του δώσει αγάπη δεν ξέρει από αγάπη. 

Και τί να τον κάνεις αυτόν. Και εραστή σου να τον κάνεις μονίμως θα βρίσκει τρόπο να σε κάνει σκατά και με χίλους τρόπους να σε βλάπτει. Ποτέ δεν θα φτάσεις καν εκεί, στην ευτυχία και την ικανοποιηση που μπορεί να σε πάει και σκέτη ολόσκετη μια αγάπη. 

Μπορεί να μη μπορείς ποτέ να ξέρεις τί είναι ο έρωτας τελικά αλλά όταν ξέρεις από αγάπη την βάζεις μπροστά και έχεις έναν καλό μπούσουλα και έναν δρόμο να βρίσκεις τον άλλο. Αρκεί κι όλος να ξέρει από αγάπη και να έχει τις προσλαμβάνουσες που λέμε και την ανάλογη διάθεση. 

Τον έρωτα δηλαδή μπορεί και να μην τον καταλαβαίνεις κι αυτό είναι το πιο λογικό. Την αγάπη όμως όταν δεν την καταλαβαίνεις και αντιδράς δεν ξέρεις από αγάπη. Ποτέ δεν είναι αργά βέβαια για να την μάθεις. Απλά θέλει πολύ ανιδιοτελή κόπο και δεν είναι όλοι φτιαγμένοι γι' αυτήν κι έτσι δεν μπορεί πάντα να υπάρχει η συγκεκριμένη διάδραση και αλληλεπίδραση. Σε τέτοιες περιπτώσεις συμβαίνει και αρνητική αντίδραση. 

Κι όσο πιο μεγάλη η αντίδραση ανάλογη του τραύματος και λάθος επομένως και η εκτίμηση σου και η κίνησή σου. Κι όσο επιμένεις δε μάλλον πρέπει να κοιτάξεις κι εσύ τί "προβληματάκι" έχεις.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σιωπή