Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

14 : 24






 

3 σχόλια:

  1. Μόλις είδα τα μαγνητάκια στο ψυγείο κατάλαβα τί μου συμβαίνει και γιατί βρέθηκα χθες εδώ. Δύο όλα κι όλα. Το ένα από την Σίκινο και το άλλο από την Ρώμη.
    Είμαστε σε έναν πύργο στο Ψάρι, μέσα στους λόφους και τον ελαιώνα. Είναι φραγγολεβαντίνικος, του Άλεξ του γάλλου που είναι κανα χρόνο τώρα το αγόρι της κουμπάρας μου και είχε γενέθλια χθες με ορχήστρα στο μεγάλο κιόσκι σε ένα τραπέζι που σήμερα είδα πως είναι ένα μεγάλο πηγάδι που το έχουν κλείσει με ένα τεράστιο κοκκινοπό μάρμαρο με μια μικρή μαρμάρινη επίσεις καταπακτή. Μίλησα με δυο τρείς ανθρώπους που μετά τις πρώτες κουβέντες ένιωθα κάτι το αδιαπέραστο και θα χρειαζόταν να προσπαθήσω πολύ για να βρω κάποιο θέμα. Υπήρχε κάτι το αδιαπέραστο που θα πρεπε να ανοίξω ή να ανοίξουν δίοδο στα δάση των βιετγκογκ και δεν βρήκα θέμα. Κάθησα μερικά αμήχανα λεπτά και μόλις μου έδειξαν το δωμάτιό μας ξάπλωσα κι έσβησα κι άκουγα το πάρτυ από το τρίτο πάρωμα. Πήρα δυο τρεις φορές το ανσασέρ αλλά δεν κατάφερα να ξαναπαρουσιαστώ στο κιόσκι. Ένιωθα πως υπήρχε ένα σύνορο που όταν το περνούσα άλλαζε η ενέργεια και κανείς δεν ένιωθε άνετα. Σκέφτηκα τότε πως αυτοί οι άνθρωποι ίσως δεν νιώθουν άνετα καθόλου και αυτό με επιρρεάζει διότι πραγματικά προσπαθούσα να συγχρονιστώ, όπως συνηθίζω άλλωστε να αποζητώ ένα είδος βαθιάς επικοινωνίας με τον κόσμο. Τα μάρμαρα εδώ έχουν μια σκληρή και παγωμένη αίσθηση και μου έλειψε η ζεστή άμμος. Όμως τα στρώματα είναι πολύ καλά και κοιμήθηκα, όσο κοιμήθηκα, καλά. Σκεφτόμουν ότι εσύ θα έβρισκες ωραία κουταλάκια στις κουζίνες του πύργου, για την συλλογή σου και η ατμόσφαιρα θα σου ήταν πολύ πιο οικεία από ότι σε εμένα. Ίσως να ξέπερνα κι εγώ μέσα από εσένα και να έβρισκα έναν τρόπο επικοινωνίας και σίγουρα αν μιλούσαμε για τέχνη και ιστορία να τα κατάφερνα πολύ καλά να ενσωματωθώ στην παρέα. Όμως εχθές στο πάρτυ έκατσα στο δωμάτιο με το απίστευτο μπαλκόνι, ακούγοντας την ορχήστρα από μακριά και κοιτώντας τις αστραπές που φώτιζαν την μεσσηνιακή ενδοχώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν ξεκάθαρο πως αισθητικά ένιωθα μια ενέργεια σαν από τον δικό σου κόσμο που δεν κούμπωνε με τον δικό μου και τα κουμπώματά μου θα θέλαν κάποια μετασκευή ή κάποια μεταμόρφωση πέρα από το dresscode που με έκανε να νιώθω εκεντρική, εξωτικά παράξενη και αρκετά εκτός θέματος. Ούτε με τους υπηρέτες και κάποιους λαϊκούς που καθόταν στην μεγάλη βεράντα της κουζίνας μπόρεσα να συντονιστώ, όμως κατάφερα να ρίξω έναν χορό εκεί και να φάω κάτι πιο άνετα.
    Τα παιδιά έχουν ξετρελαθεί με την πισίνα και την πολυτέλεια, με το γυμναστήριο και το ανσασέρ μέσα στο σπίτι. Εγώ είδα κάποιους πίνακες με τοπία που μου άρεσαν και βρήκα πολύ καλά τυριά και γιαούρτι και κερίθρες με μέλι στο ψυγείο και έφαγα και είπια την αντιβίωση μου που είμαι πολύ περίφανη που την παίρνω σωστά ακόμη και μέσα στις διακοπές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα κείμενα αυτά έχουν ημερομηνία 31 Αυγούστου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σιωπή