Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

ορίζοντας σφαιρικός


Η Ηλέκτρα θέλει να τρέξει στα λαγκάδια με τα αγκάθια της αγάπης. Ότι σκεφτεί γίνεται. Σε ένα επίπεδο μη απόλυτα καθορισμένο, για να πιστέψει αν συμβαίνει μόνο στην φαντασία της, με σιγουριά, είναι πραγματικό.
Το τοπίο γύρω απλώνεται ελεύθερο μέχρι τον ορίζοντα. Σφαιρικό , γυρνά μαζί με τον χρόνο, γεμίζοντας τα σημεία του χάους. Την αφήνει να χαράζει γραμμικές ενώσεις, σχηματίζοντας ιστορία.
Μια στον μικρόκοσμο του ‘ego’ και μια στο ατέρμονο κι άφθαρτο σύμπαν που μεταλλάσσεται και την μεταλλάσει. Το παρατηρεί να συγκρούεται και να ενώνεται, να τείνει να εναρμονίζει τα διαφορετικά και να δημιουργεί αταξία στα ίδια. Κι αυτή προσπαθεί να ισορροπήσει μέσα σε αυτή την διαδικασία , να περιορίσει τις συντριβές της ώστε η θερμότητα τους να μην την κάψουν παθητικά, όπως συμβαίνει στους πολικούς πάγους, αλλά και σε ανθρώπους πολλούς.
Πόσο κοπιώδες της φάνηκε ξαφνικά να ψάχνει τα σωστά μέσα από τα λάθη για να αποφύγει την ματαιότητα της ακύρωσης, τόσο που αποφάσισε να αφήσει αυτή την δουλεία για τα μυστικά Θεία. Να συνεχίσει, πιλότος στην δύναμη που την ωθεί.

(foto by frick)

4 σχόλια:

  1. Ti περισσότερο να πω εγώ μετά τον ποιητή..

    Βρήκα!

    Σ' αγαπώ με τον τρόπο μου φιλενάδα έλα πάνω να πάμε να τα πιούμε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλο τόσο κοπιώδες είναι να ψάχνεις τα λάθη μέσα στα σωστά.Ή απ΄αυτά

    Κι ίσως το πιο δύσκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύχομαι σε όλους σας καλές γιορτές κ καλή χρονιά να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωραία που είναι σήμερα
    όλα ντυμένα άσπρα!!!!!
    να χω αυτιά και μάτια
    και μια καρδιά ανοιχτή
    τα πάντα να χορεί
    και να χορεύει!

    φιλιά
    καλημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σιωπή