Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ -1998 (συνέχια1)


Τα παιδιά της επαρχίας βλέπουν μακρυά , τα παιδιά της επαρχίας είναι περιορισμενα , τα παιδιά της επαρχίας έχουν καθαρά χέρια , τα παιδιά της επαρχίας ανήκουν , τα παιδιά της επαρχίας είναι παιδιά. …Παιδί! Ήθελα να καταβροχθίσω τα πάντα σα μια κουκίδα στο άπειρο που βιώνει το μέγεθος της , σαν έναν απεργό πείνας έξω απο την αμερικάνική πρεσβία , σαν έναν τιμβορίχο μπροστα στον αμύθιτο θυσαυρό 18 τόνων , χωρίς να αντηχεί στα αυτιά μου η τσιριχτή φωνή της γιαγιάς ..."φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά" ..."όποιος τη νύχτα περπατεί λάσπες και σκατά πατεί"..."όποιος πάει για τα πολλά χάνει και τα λίγα" ..."η περιέργια σκότωσε τη γάτα"...κτλ. Έβλεπα το σύμπαν σα μια τεράστια ταπετσαρία που ήθελα να ξιλώσω και να βάλω στη τσέπη μου . Έίχα άραγε τόσο μεγάλη τσέπη?


Tέλος πάντων , όντως κάτι έτρεχε με τον Α .Ίσως ενα αθώο εφηβικό φλέρτ , ίσως ο πρώτος έρωτας .Μάλλον το δεύτερο. Και έτρεχε τόσο πολύ που τελικά σκόνταψε κι έπεσε.
Αν θεωρήσουμε την ψυχή ενός ανθρώπου σαν πλαστελίνη ο Α ήταν ο πρώτος που του την έδωσα να παίξει . ( Και θα μου πεις εσύ τώρα , ποιός σου είπε να δίνεις έτσι τα πράγματα σου? Ε ? ...τι να πώ ...δεν τα δίνω συχνά και δεν βρήκα σοβαρό λόγο να μη τα δώσω , και κάπως έπρεπε να αρχίσω να ξηλώνω τη ταπετσαρία ρε παιδί μου, να φτιάξω το "EGO" μου , που λέει και ο φίλτατος ο Φροϊντ .
Ο Α μου έμαθε πολλά πράγματα , όμορφα πράγματα κατά το πλείστον . Μαζί του κατάλαβα γιατί τα κοριτσάκια ζωγραφίζουν καρδούλες και αστεράκια στα τετράδια των μαθηματικών , της χημείας ( αχ , αυτή η χημεία θα μας φάει ! ) , των αρχαίων ελληνικών , της φυσικής , κτλ.

-Τι ?
-Καλά δεν την ακούς ρε μαλάκα , μάλλον δε τη βλέπεις . Eχει μια φάτσα λες και της έδωσαν τα θέματα των πανελληνίων μία μέρα πρίν τις εξετάσεις ! "Τη πάτησες Λευτεράκι"...Έρωτας είναι θαρρώ...να ρα να ρα να να να...
-Σταμάτα πια. Για πές , τι έγινε ? Τι σου είπε ? Μας έχει φάει την ψυχή αυτό το παλικάρι .
Όντως , μου έβγαλε την ψυχή μέχρι να μπορέσω να εισχωρήσω στην μικρή του καθημερινότητα και να την απολαύσω και 'γω .Ήταν κλειστός τύπος ( και για όσους πιστεύουν στην τεράστια ενέργεια που μπορεί να ασκήσει το σύμπαν πάνω μας , ήταν Δίδυμος και λογικά θα εξακολουθεί να είναι ακόμα , αν συμφωνούν τα άστρα
βέβαια ). Πάντα ήθελα να εξερευνώ και να βρίσκω αυτά που φωλιάζουν βαθιά , που δε φαίνονται καν , τα μυστικά που μπορούν ακόμα να λένε και να εννοούν ότι είναι μυστικά .
Τι γίνεται όμως με τα μυστικά που έχουμε ο καθένας μέσα του και πρέπει να ανακαλύψουμε ? Στα μάτια του έβλεπα μια ανεξερεύνητη ήπειρο , έναν άγνωστο παράδεισο ή μια κόλαση , τη χαμένη Ατλαντίδα με το σοφό γέροντα που θα έλυνε μαγικά κάθε Γόρδιο δεσμό στο ατέλειωτο κουβάρι που κουβαλούσε ο σκληρός δίσκος του εγκεφάλου μου .Το να θεοποιείς κάποιον είναι άκρος επικίνδυνο και παρανοϊκό .Αλλά πως θα καταλάβεις ένα τόσο σοβαρό πράγμα αν δεν την πατήσεις ! Βέβαια αν εξακολουθήσεις να το κάνεις κι άλλη φορά , μη πανικοβληθείς , απλά δέξου το . " That's life , be yourself " …και πάει λέγοντας .
Σίγουρα όμως σε κάτι τόσο μπερδεμένες εσωτερικά καταστάσεις καλείς τον από μηχανή θεό για να σε σώσει . Και που να βρεθεί τέτοια εποχή θεός . Από ότι λένε ο τελευταίος που εμφανίστηκε ήταν πριν 1998 χρόνια κι αυτός αυτοκτόνησε . Ας ψάξουμε λοιπόν στους επίγειους παραδείσους .-Επίγειος . Τι ωραία λέξη ! Κρύβει μία έμφυτη μουσικότητα που οδηγεί σε μια άλλη εποχή . Έτσι έτρεξα στη Μυρτώ και την Μαρία.

(συνεχίζεται)

10 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, Πανδιώνη μου,
    Πολύ μου άρεσε αυτό που έγραψες..καλά έκανες και δεν υπολόγιζες την φωνή της γιαγιάς σου...
    Απλά μαθαίνουμε να είμσατε ο εαυτός μας. Μπορούμε να επιλέξουμε να μείνουμε σε ασφαλές έδαφος Η να αποφασίσουμε να ταξιδέψουμε στ' αστέρια...εσύ απ' ότι βλέπω έχεις επιλέξει το δεύτερο...σου εύχομαι καλό ταξίδι συνταξιδιώτισα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επίγειος
    μουσικότητα

    καλλίτερα αν ακούγεται
    βαθιά
    από βαθιά
    σαν
    επυΥυιος


    σαν


    υπόγειος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποσες φορες θα κανεις αυτην την αναρτηση;
    .
    .
    Διαολε...παλι αυτος ο cropper
    πανω απο το κεφαλι μου....τς τς τς!
    Και μετα σου μιλανε καποιοι για το ..αχανες διαδικτυο;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε κώστα,
    εγώ φταίω που βάζεις το κεφάλι σου από κάτω μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα περιμένουμε την συνέχεια με τον Α :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον οι διηγήσεις σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειδες,ειδες?Απο μικροι φαινονται αυτοι που θελουν να σκισουν τις ταπετσαριες του ουρανου(ο,τι κ αν λεει η γιαγια)..εχεις πολλες παροιμιες να αναιρεσεις ακομα!
    Θα δειξει..
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είμαστε οι επιλογές μας, είπε κάποιος παλιά.
    Μπορεί να ήταν ο Νίτσε μπορεί και ο Μήτσος. Τους μπερδεύω τώρα τελευταία!...

    Keep searchin'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σιωπή